Yttre vandring

Under vistelsen på Hållandsgården gör vi fem endagarsvandringar som tar oss upp på fjället och tillbaka. Våra guider lotsar oss i lätt till medelsvår terräng på vandringar som är mellan 5-15 km. Vi möter härlig natur, vidunderliga vyer, kalfjäll och vattenfall. Under några av vandringarna lagar vi och äter vår lunch på fjället. För att delta i de olika vandringarna på denna pilgrimsvandring krävs det inte att du är en van vandrare, men du bör kunna vandra 5 – 15 km med en lättare dagryggsäck (15-20 liter) på stigar i kuperad terräng, även när vädret blir något sämre.

Inre vandring

Vi välkomnar till en inre vandring i pilgrimens fotspår. Längs vandringsleden dröjer vi vid olika rastställen för individuell och gemensam reflektion i bön, tankar och delande. Frihet, Enkelhet, Tystnad, Bekymmerslöshet, Långsamhet, Andlighet och Delande som är pilgrimens sju nycklar, är våra följeslagare.

Vi är alla på väg. Vi slår följe längs vägen.
Vandringen på livsvägen öppnar för möten
med varandra, oss själva och Gud.

Läge och historia

Hållandsgården ligger i närheten av Undersåker och Indalsälven. I den vackra dalgången går också den 1000 år gamla S:t Olofsleden som sträcker sig från Novgorod i Ryssland via Selånger som då var en hamn vid Östersjön till Nidaros, dagens Trondheim. Legenden berättar att kung Olav, Norges första kung, följde leden när han efter en påtvingad landsflykt återvände till Norge. Vid återkomsten mötte kung Olav motstånd och i slaget vid Stiklestad år 1030 dödades kung Olav och begravdes i Nidaros. Omgående börjar det gå rykten om mirakler som var kopplade till kung Olav och människor som passerade graven blev friska. Biskopen rapporterade till påven i Rom som kommunicerade kung Olav och som helgon blir han kallad Olav den Helige. I närheten finns Ristafallet och S:t Olofs källa och den heliga Birgitta lär ha vilat här under en av hennes pilgrimsvandringar två hundra år senare.

Information

Vandringen vänder sig till dig som är boende i Brännkyrka församling och är medlem i Svenska kyrkan. I första hand välkomnar vi dig som inte prövat på att pilgrimsvandra tidigare. I mån av plats är det öppet för återvändare och andra delta.

Pris och villkor

Pris: 4 000 kr
Begränsat antal platser. I priset ingår resa med nattåg tur och retur och boende i dubbel- eller enkelrum med helpension.
Har du frågor?  Kontakta fjällguide Staffan Törnqvist på e-post staffan.tornqvist@svenskakyrkan.se. Församlingsmedlemmar har möjlighet att ansöka om resebidrag (diakonalt stöd). Ansökan om diakonalt stöd lämnas till diakon Pia Palmin på e-post pia.palmin@svenskakyrkan.se.

Anmälan
Sista anmälningsdag: 6 juni

Kontaktinformation

Medlemskap

Boende

Nära anhörig

Övrig information

Hälsodeklaration

GDPR
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter...

När du klickat på ”Skicka anmälan” kommer du till en ny sida, och du får ett bekräftelsemail. Ibland kan det dröja några sekunder innan detta händer, men det räcker med att klicka en gång.

Syftet med att ta in uppgifterna ovan är för att underlätta planering och hantering framöver och ha nödvändiga uppgifter samlade på ett ställe. Uppgifterna lagras digital och är endast tillgängliga för personal i Brännkyrka församlings och Hållandsgården samt guider. Förutom kontaktuppgifter så raderas samtliga uppgifter som angetts ovan när resan är avslutad och alla har kommit hem.

Kontaktperson

Pia Palmin Svanlund

Diakon

E-post: pia.palmin@svenskakyrkan.se

Telefon: 08-447 11 04