Pilgrimsvandra med oss i Brännkyrka församling

13 april: Annandagsvandring med Vantör
Traditionsenlig pilgrimsvandring med Vantörs församling på annandag påsk. Start kl. 11.00 med andakt i Hagsätra kyrka, och sedan vandring till Vantörs kyrka. Därefter vidare till Brännkyrka kyrka. Cirka fem kilometer, bitvis i ojämn terräng. Medtag matsäck! Pilgrimsvandringen är tänkt att genomföras som planerat (OBS! Informationen senast uppdaterad 5 april). För mer upplysningar och aktuell status, kontakta Jonas Gräslund, Vantörs församling, på telefon 08-556 572 39.

INSTÄLLT/26 april: Tyrestareservatet
Pilgrim för en dag! Vi firar mässa tillsammans i Vårfrukyrkan 11.00, sedan sopplunch och bussfärd till vandringsmålet. Gemensam vandring och åter cirka 18.00. Ingen avgift men föranmälan till Staffan Törnqvist på staffan.tornqvist@svenskakyrkan.se.

INSTÄLLT/8–10 maj: Medvandrare i Vadstena
En inre och andlig vandring med bön, andakt och meditation. Lättare vandring längs vattnet. Utflykt i naturen i närområdet. Avgift 1 700 kronor. I avgiften ingår bussresa, mat och enklare logi (del i dubbelrum). Dock ingår inte mat under resan ner. Vi lämnar Stockholm på förmiddagen fredag 8 maj, och är tillbaka på eftermiddagen söndag 10 maj. Mer exakta tider kommer. Max 15 deltagare. Vänder sig till församlingsmedlemmar i första hand, i mån av plats övriga intresserade. Dagarna är extra anpassade för att även du som har begränsad rörlighet ska kunna följa med. Anmälan senast 17 april till Cecilia de Mendonça på cecilia.demendonca@svenskakyrkan.se eller 08-447 11 42.

28 juni–7 juli: Kungsleden Abisko-Nikkaluokta
Vi reser gemensamt från och till Stockholm med tåg. Avgift 4 000 kronor. I avgiften ingår resa, mat och boende (dock ingår inte mat under tågresan). OBS! Krävande vandring i fjällnatur. Max 15 deltagare. Vänder sig till församlingsmedlemmar i första hand, i mån av plats övriga intresserade. Anmälan senast 28 februari till Nicklas Fredlund på nicklas.fredlund@svenskakyrkan.se eller 08-447 11 94. Läs mer…

18–24 augusti: Jämtlandsfjällen
Vi reser gemensamt från och till Stockholm med tåg, och bor på fina Hållandsgården utanför Åre. Avgift 3 500 kronor. I avgiften ingår resa, mat och boende (dock ingår inte mat under tågresan). OBS! Medelsvår vandring i fjällnatur. Max 15 deltagare. Vänder vänder sig i första hand till nya deltagare, boende och/eller aktiva i församlingen. Anmälan till Pia Palmin Svanlund på pia.palmin@svenskakyrkan.se eller 08-447 11 04.

Pilgrimsvandringar i Brännkyrka församling
Vi arrangerar både kortare och längre pilgrimsvandringar, framför allt under vår- och sommarhalvåret. Det kan vara en söndagspromenad mellan Brännkyrka kyrka och Vårfrukyrkan, en fjällvandring i Åre, eller kanske en helg med något mittemellan på tågavstånd från Stockholm.

Mer information om pilgrimsvandringar
Läs mer om vad det innebär att vara pilgrim och få reda på hur en pilgrimsvandring kan gå till på Stockholms stifts webbportal www.pilgrimstockholm.se. Där hittar du också information om fler aktuella pilgrimsvandringar i Stockholmsområdet. Hos Riksförbundet Pilgrim i Sverige finns pilgrimsleder och evenemang i hela landet listade.

Kontaktpersoner

Nicklas Fredlund

Präst

E-post: nicklas.fredlund@svenskakyrkan.se

Telefon: 08-447 11 94

Mobil: 070-632 94 01

Cecilia de Mendonça

Präst

E-post: cecilia.demendonca@svenskakyrkan.se

Telefon: 08-447 11 42