© Magnus Aronson

Dopet – ett erbjudande
Dopet är en fin tradition på många sätt. Vi behöver inte prestera något eller vara på något speciellt sätt för att ta emot dopet. Dopet är ett erbjudande om att få leva i gemenskap med Gud och med församlingen.

Utealtaret vid Brännkyrka kyrkaDopgudstjänst kan även firas vid Brännkyrka kyrkas utealtare.

Drop in-dop
Nästa möjlighet till drop in-dop är 16 mars. Läs mer HÄR!

Dopsamtal
Vilka psalmer vill vi sjunga? Ska det kanske läsas en dikt eller känner ni någon som vill sjunga en sång? När ni bokat dop i en av våra kyrkor blir ni kontaktade av en präst för ett dopsamtal. Det ger er möjlighet att komma med önskemål om hur dopgudstjänsten ska utformas.

Faddrar
Många vill att deras barn ska ha faddrar, men det är frivilligt. Förr sa man att faddrarna skulle hjälpa föräldrarna med barnens kristna fostran. Idag talar vi hellre om att faddrarna blir särskilt utvalda ”extravuxna” till barnen. Faddrarnas uppgift är att be för dopbarnen och att prata om livet och tron. Därför behöver faddrarna själva vara döpta.

Lokaler för dopkalas
Fira dopet med kalas! Vi har lokaler för det. Läs mer HÄR!

Boka tid för dop
Doptid kan bokas antingen genom vårt onlineformulär, genom att ringa 08-447 11 56 eller genom att maila brannkyrka.info@svenskakyrkan.se.
Telefonbokningen har från 1 juni under sommaren öppet måndagar-fredagar 9.00-12.00.

Dopgudstjänsten firas vanligtvis i Brännkyrka kyrka (eller vid utealtaret) lördagar 11.00, 12.00, 13.00, 15.00 och 16.30, och i Vårfrukyrkan söndagar 13.30. Det finns även möjlighet till dop i Brännkyrka kyrka vissa söndagseftermiddagar (se webbokningen för tillgängliga tider), samt i söndagens gudstjänst i båda kyrkorna. Om ni har önskemål om andra tider, eller vill att dopet ska äga rum i samband med någon av våra verksamheter, går det bra att prata om det i samband med att ni bokar dopet.

Kontaktpersoner

Bokning

Boka dop, vigsel, begravning eller lokal

E-post: brannkyrka.info@svenskakyrkan.se

Telefon: 08-447 11 56
Telefonbokningen har från 1 juni öppet måndagar-fredagar 9.00-12.00 (tisdagar från 10.30)

Mona Kailokari Goliats

Administrativ assistent

E-post: mona.kailokarigoliats@svenskakyrkan.se

Telefon: 08-447 11 08

Maria Tjärnberg

Administrativ assistent

E-post: maria.tjarnberg@svenskakyrkan.se

Telefon: 08-447 11 10