Ingrid Le Roux besöker Afton mellan himmel och jord i Vårfrukyrkan

Program våren 2018

8 februari: ”Majkens brustna hjärta”
Majken Johansson (1930-1993) var en av Sveriges mest hyllade och lästa poeter. Samtidigt var hon den svenska Frälsningsarméns mest kända ansikte utåt. Men bakom den glada framtoningen fanns ett svårt privatliv. Majken var alkoholiserad och led av depressioner, och hon var homosexuell i en tid då samkönad kärlek ännu betraktades som en sjukdom. Möt författaren Paul Tenngart som skrivit en ny bok om Majkens liv.

15 mars: ”Madonna – Maria, moder, gudinna”
Författaren Ingela Bendt om boken Madonna. Vårt mångtusenåriga kvinnoarv har blivit undanträngt och glömt. Budskapet i konstnären Lena Lerviks skulpturer är att återupprätta kvinnans egenvärde. Jungfru Maria, den Stora modern, gudinnorna Isis, Artemis och Ishtar, står alltid på kvinnornas sida. Bilder av Ewa Stackelberg.

12 april: ”För livets skull”
Per Harling är en av våra flitigaste och mest uppskattade psalmförfattare. Han finns representerad inte mindre än 23 gånger i psalmboken, och ligger bakom moderna klassiker som Du är helig, du är hel och Vi reser ett tecken. Den här kvällen berättar han om några av sina psalmers tillkomsthistoria och vi får sjunga dem tillsammans med honom.

17 maj: ”En vän som sprider hopp”
I 40 år har den svenska läkaren Ingrid Le Roux arbetat i Sydafrikas fattigaste kåkstäder. Hennes livsverk är Philanis hälsokliniker för barn- och mödravård, med de berömda mentormammorna (Brännkyrka församlings dopkollekter stöder verksamheten).

Vårfrukyrkan, Mariasalen

Torsdagar 18.30.

Från 17.30 enkel fika 30:–.

Alltid fri entré!

Ingemar Cederlund