Fri entré • Aftonbön • Enkel servering • Kollekt

Program 2021

Torsdag 1 juli
La vallée des cloches
Årets Musik i sommarkväll-säsong inleds med toner från några av de kompositörer som tagit pianomusiken till sin fulländning. Robert Zelizi bjuder på bland annat Chopin, Liszt och Debussy vid Brännkyrka kyrkas flygel, och i titelspåret La vallée des cloches ger Ravel aningar av både kyrkklockor i Paris och vackra sommardagar i ett böljande landskap.

Torsdag 8 juli
Jan Allan Trio
Trumpetaren Jan Allan har varit en del av den svenska jazzscenen i över 65 år, och spelat med några av de allra största. Tillsammans med Fredrik Olsson, gitarr, och Mats Dimming, kontrabas, bjuder han den här kvällen på en bukett av svensk jazz från kompositörer som Lars Gullin, Jan Johansson, Bengt Hallberg och Georg Riedel. Behöver det nämnas att han lirat med dem alla?

Torsdag 15 juli
Okna
”Okna” är tjeckiska och betyder fönster, och det var efter att ha sett konstnären Marc Chagalls glasarbeten som Prag-kompositören Petr Eben (1929-2007) skrev det verk för trumpet och orgel som står i centrum för veckans Musik i sommarkväll. I fyra satser får vi höra ömsom smäktande, ömsom smattrande toner från trumpetaren Anna Lindberg tillsammans med Helena Holmlund vid orgeln – välkommen!

Torsdag 22 juli
Somrig folk’appella med Kongero
De har kallats för folkmusikens The Real Group och beskrivits som det förtrollande ljudet av en natt i de svenska skogarna. Själva sammanfattar vokalkvartetten Kongero sitt stämningsfulla uttryck med beteckningen folk’appella. Älskade sommarkoraler, ordlösa polskor och traditionella vallvisor – vad kan väl passa bättre som avslutning på en härlig julidag?

Torsdag 29 juli
Vår väg är havet
Utanför S:t Görans kyrka i Mariehamn finns ett monument med inskriptionen ”Vår väg är havet”, och därifrån har vissångerskan Sofia Ullman hämtat namnet till sin senaste skiva. I veckans Musik i sommarkväll bjuder hon på en veritabel hyllning till Åland i en avskalad konsert. Själv sitter hon vid flygeln, och vid sin sida har hon kontrabasisten Hasse Larsson. Välkommen!

Torsdag 5 augusti
Beethovens violinsonater – del 4
Under 2020 gav Ylva Larsdotter, violin, och Anna Christensson, piano, tre konserter med Beethovens violinsonater, men den fjärde fick ställas in när samhället stängdes ner i november. Nu får vi äntligen höra del fyra i serien!

Torsdag 12 augusti
Hembygdshälsning, ma con fuoco!
Den här kvällen ger Clara Arvidsson, violin, och Julia Sjöstedt, piano, det bästa från den svenska senromantiken. Tätt sammanvävt med den svenska folkmusiktraditionen presenteras verk av såväl kända som okända kompositörer, däribland Wilhelm Peterson-Berger, Hugo Alfvén och Ika Peyron. Det är  musik full av värme, humor och melankoli, som förtjänar att framföras mer!

Torsdag 19 augusti
Trinity
Jazztrion Trinity består av Karl Olandersson, trumpet, Andreas Hellkvist, hammondorgel, och Jojo Djeridi, trummor. Det har blivit en vana för gruppen att göra ett stopp i Brännkyrka kyrka under sina sommarturnéer, och så även i år. Välkommen till en stunds jazz när den är som bäst!

Torsdag 26 augusti
Stenhammar 150 år ung
Matilda Lindholm är en flitigt engagerad pianist ifrån Stockholm, som brinner för att sprida den klassiska musiken till en bredare publik. Våren 2020 tog hon examen efter sex års studier vid Kungliga Musikhögskolan, men redan som student turnerade hon i Nordamerika och Europa. I kvällens program firar Matilda en av Sveriges mest framstående kompositörer – Wilhelm Stenhammar (1871-1927). Dessutom blir det favoriter av Lili Boulanger och Ludwig van Beethoven!

Kollekt

Vid Musik i sommarkväll tar vi alltid upp kollekt till församlingens diakonala arbete. Swisha gärna en gåva till 123 452 22 07!

Coronaanpassning

För närvarande medges 100 personer i Brännkyrka kyrka, givet att avstånd kan hållas mellan sällskap. Varannan bänkrad används. Kom i god tid för att säkert få plats.