Fri entré • Aftonbön • Enkel servering • Kollekt

30/6 Sommarorgel
Mats Van der Geer, orgel

7/7 En solist med många verktyg
Jonas Sjöblom, bla marimba, vibrafon, djembe och indiska flöjter.
Musik komponerad av Jonas för bla marimba men även för olika dans och musikproduktioner genom åren nu omarrangerade för soloframträdande. Välkomna in i Jonas värld inspirerad av vår runda glob… Efter avslutande studier vid bla. Adolf Fredriks Musikklasser, Framnäs fhsk, Piteå Musikhögskola på slagverk och flöjt är Jonas verksam som frilansmusiker, kompositör, producent och solist i eget namn. Samarbetet med artister och dansare i de olika genrerna inspirerar Jonas vilket har resulterat i medverkan på ett hundratal album, filmmusikinspelningar, teater/ dansproduktioner både som musiker och kompositör. Han har även lett flertalet kurser vid olika musikgymnasium samt Kungl. Musikhögskolan i Sthlm.

14/7 Franska romanser på Le Quatorze Juillet
Erik Schoeffler, bariton och Robert Zelizi piano

21/7 I drottning Elizabeths salar
Elisabeth Hellström, sopran, Justyna Krzyzanowska, harpa och Louise Agnani, cello.
Drottning Elizabeth I:s regeringstid i England (1558-1603), även känd som den elisabetanska eran, var en tid då kulturen blomstrade, med William Shakespeares pjäser som det mest kända exemplet. Vid hovet läste man poesi, dansade, sjöng och spelade instrument. I det här konsertprogrammet vill vi ta med lyssnarna till drottning Elizabeth I:s hov, till musik av kompositörer som John Dowland och William Byrd, varvat med recitation av samtida texter.
Musik av William Byrd, John Dowland, John Danyel, Robert Johnson och Philip Rosseter.

28/7 I orgelns hängande trädgård
Martin Blomqvist, orgel.
Martin Blomqvist, kyrkomusiker i Hägerstens församling spelar musik av Buxtehude, Bach, Franck, Mendelssohn, Alain och Vierne.

4/8 En svängig treenighet
Karl Olandersson, trumpet, Andreas Hellkvist, orgel och Jojo Djeridi, trummor.
Karl Olandersson, Andreas Hellkvist och Jojo Djeridi är alla lysande musiker och solister var för sig, men tillsammans bildar de något ännu större. Trinity är en treenighet i ordets rätta bemärkelse, där samspelet, lekfullheten och dynamiken står i centrum. Jazz som brukar gå hem hos de flesta – unga som gamla, jazzfrälsta som nyfikna. Inte bara tack vare musiken, som kan sägas vara både sofistikerad och lättillgänglig. Många berörs också av det visuella, hur de tre kommunicerar, interagerar och följer varann i musiken, och den spelglädje som strålar från scenen. På repertoaren hittar man standards i nya arrangemang varvat med egna kompositioner. Efter 17 år som grupp hittar de fortfarande ständigt nya sätt att utveckla konceptet. I år släpper de sitt femte album vilket till stor del kommer att avspeglas i liverepertoaren.

11/8 Klockarens musikaliska värld
Ida Meidell Blylod, violin och Johan Hedin, nyckelharpa
Vi är alla bekanta med orgeln i kyrkan – men vilken musik spelade kyrkomusikerna på sina fioler och nyckelharpor under 1700-talet? Följ med på en resa in i en bortglömd musikalisk värld, i en konsert där spel och sång varvas med berättande. Johan Hedin och Ida Meidell Blylod öppnar upp klockarnas gamla notböcker, och efter sekler av tystnad släpper de musiken fri. Klockarnas toner blir en brygga i tid och rum, mellan vår värld och deras. För musik är ett av människans språk, som utan någon översättning kan beröra i generation efter generation. Ida Meidell Blylod och Johan Hedin möttes första gången då de båda var anlitade av Stockholm Early Music Festivals för en direktsänd konsert i SR P2. Som duo hade de en bejublad premiär på Korrö Folkmusikfestival 2019. Idas barockviolin och Johans olika nyckelharpor skapar ett resonant klangvärld när de rör sig genom barockens sirliga uttryck och låttraditionens skiftande former. En musikalisk upplevelse där gamla låtar får nytt liv i täta arrangemang och ett innerligt samspel.

18/8 På födelsedagsfest hos César Franck
Patrik Ahlberg, flöjt och Nicole Johansson, piano och orgel
Programmet med flöjt och piano samt orgel är uppbyggt kring César Franck som är jubilar i år. Publiken får följa med på en resa genom Francks samtida Europa. Musikerna spelar bland annat Schuberts ”Arpeggione” och Francks ”Prélude, fugue och variation. Även musik av Brahms, Fauré och Doppler finns med och slutligen gratulerar vi jubilaren med Pettersson-Bergers ”Gratulation”.

25/8 Johannes Klassiska Jazztrio
Johannes Jareteg är jazzpianist och kyrkomusiker i Sollentuna församling. Med sin trio utforskar han klassisk pianomusik och symfonisk musik från 18/1900-talet, från Norden såväl som från kontinenten, och bjuder på spännande improvisatoriska arrangemang.