Filmprojektor - Eftermiddagsbio i Vårfrukyrkan i Fruängen på lördagar

Vi ser film med livsåskådningstema och inbjuder till samtal över en fika efteråt för den som vill.

Program våren 2020

18 januari: Yesterday
Efter en olycka vaknar den misslyckade singer-songwritern Jack upp i en värld där The Beatles aldrig har existerat. Bara Jack minns deras sånger, och över en natt blir han en världsstjärna när han börjar framföra dem som sina egna. Men med framgångarna riskerar han att förlora barndomsvännen Ellie – den enda personen som alltid trott på honom. (1 h 56 min)

29 februari: Aniara
Transportskeppet Aniara ska frakta en stor grupp människor till Mars eftersom Jorden har ödelagts av miljöförstöring. Aniara kolliderar med en asteroid och skeppet hamnar ur kurs. Efterhand inser människorna ombord att de aldrig kommer att återvända till solsystemet utan kommer att färdas ut i ett tomt och kallt universum i oändlighet. Filmatiseringen av Harry Martinsons hisnande rymdepos blev flerfaldigt belönad för såväl skådespelarinsatser som visuella effekter vid Guldbaggegalan 2020. (1 h 46 min)

10 april: Risen
På långfredagen får vi uppleva det episka dramat om påskens händelser ur en oväntad synvinkel. I syfte att motbevisa ryktena om att Messias återuppstått, och samtidigt förhindra ett uppror i Jerusalem, får skeptikern Clavius, en mäktig romersk tribun, och hans medhjälpare Lucius, till uppgift att lösa mysteriet med vad som hände med Jesus under veckorna efter korsfästelsen. Varför kan man inte hitta hans kropp? (1 h 48 min)

16 maj: Smärta och ära
I den spanske mästerregissören Pedro Almodóvars senaste film utforskar han livet som just regissör, och i hög grad sig själv. Den framgångsrike filmskaparen Salvador Mallo, spelad av Antonio Banderas, plågas av både krämpor och en stark känsla av tomhet. I jakten på livets mening drömmer han sig tillbaka till barn- och ungdomsårens fattiga men lyckligare tillvaro. (1 h 54 min)

Film för de små varje lördag
Barnfilmklubben Roliga timmen visar de yngstas favoriter på lördagar, kl. 11.00 i Mariasalen, Vårfrukyrkan och kl. 15.00 i Salomosalen, Brännkyrka församlingshem.

Vårfrukyrkan, Mariasalen
Lördagar 14.30–ca 18.00