Afton mellan himmel och jord i Vårfrukyrkan

Under våren 2021 har verksamheten haft uppehåll på grund av situationen kring coronaviruset. Information om hösten 2021 kommer.

Program hösten 2020

22 oktober: ”Spela aldrig Mozart – så länge jag lever”
Paolo Levi, berömd violinist, har spelat i alla stora konserthus runt om i världen. På sin repertoar har han musik av alla de stora mästarna – utom Mozart. Här är den starka berättelsen om musikerna som spelade för livet. Hur de undkom förintelsen, för att de var just musiker. Hur de tvingades spela för bödlarna – och för sitt eget folk på väg till gaskamrarna. En föreställning som sätter ljus på frågan om alla människors lika värde, och vikten om att vi tillsammans värnar ett demokratiskt samhälle. Efter ”The Mozart Question” av Michael Morpurgo. Framförs av Ewa Carlsson och Bo Lindell (Kulturparlamentet i samarbete med Musikteater 89).

19 november: Gålmuk
Gålmuk är en trio med hjärtat i Sápmi/Norrbotten. Gålmuk betyder ”tre tillsammans” på lulesamiska. ”Vi sjunger, spelar och jojkar traditionella låtar, men också sånt vi tycker är kul!” Anders Hällström på dragspel och fiol, är riksspelman från Överkalix. Nik och Nilla Märak är bördiga från Jokkmokk men lever och verkar i Stockholm. Gålmuk kommer med kampsång, folkvisor, berättelser, musik, jojk och nybakat tunnbröd att ta med hem. Ett spännande tillfälle att komma närmre vår alltid aktuella urbefolkning! I Mariasalen, insläpp från kl. 18.00.

17 december: ”När själen går i exil”
Människan är inte bara en art utan också ett löfte som kräver en stödjande andlig kultur för att infrias. Med utgångspunkt i sin aktuella bok När själen går i exil reflekterar Mikael Kurkiala, docent i kulturantropologi, forskare och författare, över ”människoblivandets” villkor i en sekulariserad samtid. Vilka existentiella resurser står oss till buds och vilka hinder ställer sig i vägen? Vad händer när livet allt mer betraktas som en marknadsplats och tempot skruvas upp? Och kan vi bereda en plats dit själen kan återvända?

Vårfrukyrkan, Mariasalen

Torsdagar 18.30

Från 17.30 enkelt fika 30:–

Alltid fri entré!

Kontaktperson

Ingemar Cederlund

Församlingspedagog

E-post: ingemar.cederlund@svenskakyrkan.se

Telefon: 08-447 11 23

Mobil: 073-965 66 59