Afton mellan himmel och jord i Vårfrukyrkan

Program hösten 2020

22 oktober: ”Spela aldrig Mozart – så länge jag lever”
Paolo Levi, berömd violinist, har spelat i alla stora konserthus runt om i världen. På sin repertoar har han musik av alla de stora mästarna – utom Mozart. Här är den starka berättelsen om musikerna som spelade för livet. Hur de undkom förintelsen, för att de var just musiker. Hur de tvingades spela för bödlarna – och för sitt eget folk på väg till gaskamrarna. En föreställning som sätter ljus på frågan om alla människors lika värde, och vikten om att vi tillsammans värnar ett demokratiskt samhälle. Efter ”The Mozart Question” av Michael Morpurgo. Framförs av Ewa Carlsson och Bo Lindell (Kulturparlamentet i samarbete med Musikteater 89).

19 november: Program kommer

17 december: ”När själen går i exil”
Människan är inte bara en art utan också ett löfte som kräver en stödjande andlig kultur för att infrias. Med utgångspunkt i sin aktuella bok När själen går i exil reflekterar Mikael Kurkiala, docent i kulturantropologi, forskare och författare, över ”människoblivandets” villkor i en sekulariserad samtid. Vilka existentiella resurser står oss till buds och vilka hinder ställer sig i vägen? Vad händer när livet allt mer betraktas som en marknadsplats och tempot skruvas upp? Och kan vi bereda en plats dit själen kan återvända?

Vårfrukyrkan, Mariasalen

Torsdagar 18.30