Program hösten 2021

14 oktober: ”Ett ögonblick i sänder”
Musikteater Unna ger en musikalisk berättarföreställning om vår kanske mest älskade psalmförfattarinna Lina Sandell. Med psalmer som Blott en dag, Tryggare kan ingen vara och Bred dina vida vingar har hon gjort ett djupt intryck i våra hjärtan.

11 november: ”När själen går i exil”
Människan är inte bara en art utan också ett löfte som kräver en stödjande andlig kultur för att infrias. Med utgångspunkt i sin aktuella bok När själen går i exil reflekterar Mikael Kurkiala, docent i kulturantropologi, forskare och författare, över ”människoblivandets” villkor i en sekulariserad samtid. Vilka existentiella resurser står oss till buds och vilka hinder ställer sig i vägen? Vad händer när livet allt mer betraktas som en marknadsplats och tempot skruvas upp? Och kan vi bereda en plats dit själen kan återvända?

Vårfrukyrkan, Mariasalen

Torsdagar 18.30