fredsgruppen_bildspel

Fredsgruppens loppis
Öppet torsdag, fredag och lördag 11.00–14.00, sommarstängt 11 juni–23 augusti. Finns i Vårfrukyrkans församlingslokaler, mittemot kyrkan, en trappa ned. Intäkterna från försäljningen går oavkortat till behövande ute i världen. Fredsgruppen tar gärna emot gåvor till försäljning under öppettiderna, dock ej möbler. Varje höst anordnas även en stor basar för att samla in pengar.

Månadsmöten
En måndagskväll per månad 18.30–20.00 i Vårfrukyrkans församlingslokaler.

Om Fredsgruppen
Föreningen Brännkyrka Fredsgrupp har varit verksam i Brännkyrka församling i 30 år. Under de åren har vi samlat ihop totalt 2 miljoner kr till vårt hjälparbete! Vi är helt självständiga utan någon koppling till stora biståndsaktörer.

Vi är för närvarande 25 medlemmar och träffas en gång per månad i Vårfrukyrkan. Vi skickar kläder, prylar, husgeråd till fattiga familjer i Lettland och Litauen. Vi finansierar skolluncher, soppluncher för hemlösa barn och vuxna i dessa länder. Fredsgruppen har fadderbarn i Jerusalem, Indien och i Kenya. Vi driver en loppis tre dagar i veckan i Vårfrukyrkans lokaler i Fruängen. Alla saker som vi säljer på loppisen har folk skänkt till oss. Pengarna som vår loppis inbringar använder vi oavkortat till hjälpsändningar, fadderbarn, skol- och sopplunch och katastrofhjälp till drabbade länder. Vi finansierade även byggandet av en förskola i slumområdet Thika i Kenya. Skolan invigdes 2012. Under åren har vi skänkt bortåt 200 000 kronor till bygget, skolbänkar, skolböcker och lärarlöner för förskolan.

Vill du bidra?
Du är hjärtligt välkommen att skänka prylar, kläder och husgeråd till vår loppis och hjälpsändningar. För att hjälpa oss fortsätta med vårt arbete tar vi tacksamt emot ditt bidrag på vårt plusgiro 564689-8.

Fredsgruppen välkomnar alltid nya medlemmar, hör gärna av dig till oss! Det går även bra att bli stödmedlem genom att stödja vårt arbete ekonomiskt.

Kontakta Fredsgruppen

Ring kontaktpersonerna Birgitta Guvéus, 08-99 23 37 (070-774 61 07) eller Sheela Wadman, 08-449 65 50 (0739-88 81 68), om du har saker att skänka eller vill hjälpa till praktiskt. Du kan också titta in på loppisen och anmäla intresse på plats.