Brännkyrka Motettkör - en kör i Älvsjö i södra Stockholm Brännkyrka Motettkör i Stadtpfarrkirche i österrikiska Ried im Innkreis, oktober 2015

Brännkyrka Motettkör är en avancerad kör bestående av omkring 35 sångare som övar i Brännkyrka församlingshem i Älvsjö. Genom åren har man framfört de flesta större kyrkomusikaliska verken, till exempel h-mollmässan, Juloratoriet och Johannespassionen av J.S. Bach och Mozarts Requiem och c-mollmässa. Hösten 2018 var kören på turné i Rom och framförde Mozarts Requiem i Brännkyrka kyrka. Det stora projektet 2019 var Brahms ”Ein deutsches Requiem”, som gavs på 30-årsdagen av Berlinmurens fall.

Framträdanden på hemmaplan och utomlands

Kören medverkar i övrigt regelbundet i församlingens gudstjänster i större eller mindre grupp, samt ger jul- och vårkonserter. Repertoaren är mest sakral, men kören gör även profan musik. Körresor sker ungefär vartannat år; man har bland annat givit konserter på scener i Österrike, Frankrike, England och Spanien.

Vill du sjunga med oss?

För provsjungning kontakta körledaren Robert Zelizi. Att vara med i Brännkyrka Motettkör är gratis.

Brännkyrka församlingshem, Salomosalen
Tisdagar 18.45–21.15