Plan för att öppna upp

Från och med 1 juni tillåts 50 besökare om anvisade sittplatser finns, och det innebär att dop, vigslar och begravningar kan genomföras med så många gäster från detta datum. Församlingens vanliga gudstjänster väntar några veckor till – om läget medger planerar vi att samlas för gudstjänst på midsommardagen 26 juni kl. 14.00 vid Brännkyrka kyrkas utealtare. Från och med söndag 27 juni firar vi gudstjänst varje söndag, kl. 11.00 i Brännkyrka kyrka med 50 besökare och kl. 18.00 i Vårfrukyrkan med ett mindre antal besökare. Söndag 4 juli börjar vi fira nattvard, på ett coronasäkert sätt, och gudstjänsterna blir då mässor. Även konserter kommer kunna ges i Brännkyrka kyrka, och med start 1 juli blir det traditionsenlig Musik i sommarkväll på torsdagarna. Inga arrangemang livesänds i sommar. För utomhusaktiviteter gäller högst 100 personer för arrangemang utan anvisade sittplatser, vilket medger större grupper i de verksamheter som träffas ute. Vi öppnar vårt uppskattade sommarcafé i Vårfrukyrkan måndag 21 juni, och håller öppet till 20 augusti. Observera att informationen ovan kan komma att ändras.

Paus för det mesta

För närvarande är det uppehåll för alla gudstjänster, konserter och verksamheter. Våra kyrkor står som vanligt öppna för stillhet och enskild andakt 9.00-16.00, och personal finns regelbundet på plats. Munskydd finns att tillgå vid trängsel. Vi ringer i kyrkklockorna söndagar kl. 11.00 som en maning till bön. Varje söndag kl. 11.00 sänds en videoandakt på vår Facebooksida och här, och i närradion kan andakter höras alla dagar kl. 7.30 och kl. 22.00 (fredagar enbart kl. 7.30). De digitala andakterna pågår fram till 20 juni, och radioandakterna har uppehåll 26 juni-1 oktober.

Begravningar, dop och vigslar i mindre skala

Så kallade kyrkliga handlingar – begravningar, dop och vigslar – hålls i vanlig ordning, men med ett begränsat antal församlade, och fysisk distans krävs vid förrättningen. Dop och vigslar kan alltid senareläggas, men vi är måna om att kunna genomföra värdiga begravningar även under de förutsättningar som nu råder. Här har vi sammanställt vad som gäller kring en begravning i Coronatider…

Receptionen öppnar 28 juni

Receptionen i Brännkyrka församlingshem är stängd för besök som inte är inbokade i förväg. Har du ett ärende, kontakta oss istället på 08-447 11 00 eller brannkyrka.info@svenskakyrkan.se. Post och paket tas dock emot som vanligt, ring vaktmästeriet på 08-447 11 40 om ingen öppnar vid din leverans. Från och med måndag 28 juni fram till 31 augusti har receptionen öppet mellan kl. 9.00 och kl. 12.00.

Vaccinering i Vårfrukyrkan

De närmaste veckorna kommer Fruängens vårdcentral använda våra lokaler för vaccinering mellan kl. 9.00 och kl. 16.00 på måndagar och torsdagar.

Samtal och stöd

Vi finns tillgängliga för samtal och stöd, och munskydd finns i våra lokaler. Här hittar du kontaktuppgifter till församlingens personal…

Sopputdelning

Vi serverar take away-soppa till valfri kostnad utanför Vårfrukyrkan på onsdagar, från kl. 10.00 och så länge lagret räcker. Sista gången för terminen är 16 juni. Läs mer och se meny…

Att tänka på

Smittämnen fastnar lätt på händer, och kan spridas vidare när du tar någon i hand. Då viruset kan spridas genom droppar i luften när man pratar, skrattar och andas med öppen mun bör man hålla ett väl tilltaget avstånd när man träffar andra. Äldre och personer med underliggande sjukdomar är överrepresenterade bland de som blir allvarligt sjuka. Var extra varsam om du själv tillhör eller kommer i kontakt med dessa grupper.

Allmänna råd för att undvika smitta

• Tvätta händerna ofta
Håll avstånd
• Undvik att röra ögon, näsa och mun
• Stanna hemma även vid lindriga symptom
• Använd handsprit

Tack för visad hänsyn, och för att du hjälper oss att vara rädda om varandra! 

Sidan senast uppdaterad 10 juni