Alla samlingar inställda tillsvidare

I Brännkyrka församling följer vi Folkhälsomyndighetens riktlinjer och håller oss uppdaterade kring ny information. Samtliga gudstjänster och verksamheter är nu inställda (förutom dop, vigslar och begravningar med max 50 gäster). Det gäller alltså såväl körrepetitioner, som Öppna förskolan, filmvisningar, konserter och andra aktiviteter och samlingar. Se kalendariet för aktuell information om vad som händer i våra kyrkor. 

…men vi ses på nätet!

Vi ställer nu om till digitala lösningar, för att vi ska kunna dela gemenskapen i Kristus online under den här perioden. På den här sidan (och på vår Facebook-sida) publicerar vi korta andakter varje söndag kl. 11.00. På Facebook och Instagram publiceras även annat roligt och intressant, som pysseltips och miniretreater!

Begravningar, dop och vigslar fortsätter

Så kallade kyrkliga handlingar – begravningar, dop och vigslar – hålls även fortsatt, även om högst 50 gäster kan närvara, och fysisk distans krävs vid förrättningen. Här kan det exempelvis underlätta att hålla ceremonin utomhus, på ängen vid Brännkyrka kyrka. Dop och vigslar kan alltid senareläggas, men vi är måna om att kunna genomföra värdiga begravningar även under de förutsättningar som nu råder. Här har vi sammanställt vad som gäller kring en begravning i Coronatider…

Kyrkklockorna ringer som vanligt

Även om det just nu inte firas gudstjänst i våra kyrkor fortsätter vi ringa i klockorna vid gudstjänsttid. Som ett ljud av hopp och tröst och kontinuitet, som en påminnelse om att kyrkans uppdrag och Guds ord består, som en fast punkt i en skakig tillvaro, som en inbjudan till bön.

Samtal och stöd

Vi finns tillgängliga för samtal och stöd. Här hittar du kontaktuppgifter till församlingens personal…

Receptionen stängd

Receptionen i Brännkyrka församlingshem är stängd för besök som inte är inbokade i förväg. Har du ett ärende, kontakta oss istället på 08-447 11 00 eller brannkyrka.info@svenskakyrkan.se. Post och paket tas dock emot som vanligt.

Kyrkorna är öppna

Både Brännkyrka kyrka och Vårfrukyrkan står som vanligt öppna för stillhet och enskild andakt alla dagar 9.00-16.00. Dock måste vi tyvärr be dig som känner dig sjuk att undvika våra lokaler under rådande omständigheter.

Sopputdelning på onsdagar

Sopplunchen i Vårfrukyrkan är inställd tillsvidare, men istället delar vi ut soppa att ta med och värma hemma. Vi står utanför Vårfrukyrkan från kl. 10.00 på onsdagar, och delar ut så länge lagret räcker.

Gör förkläden

Vi stöttar Förklädesfabriken i Farsta, där volontärer tillverkar skyddsförkläden till sjukhus, vårdcentralen och äldreboenden. Vill du hjälpa till i fabriken? På den här sidan kan du boka in dig på pass som volontär. Kontakta diakon Pia Palmin Svanlund på pia.palmin@svenskakyrkan.se eller 08-447 11 04 för mer information, eller om du vill hjälpa till på något annat sätt.

Skänk skyddsutrustning!

Omsorgsverksamheten i Hägersten-Liljeholmen och Älvsjös stadsdelsområden behöver utrustning till arbetet med äldre och personer med funktionsvariation. Har du något liggande som kan komma till användning? Kontakta Pär Scharffenberg Livbom, per.livbom@svenskakyrkan.se eller 08-447 11 15, för att komma och lämna i våra kyrkor! Det här behövs:

• Plasthandskar, korta/långa
• Plastförkläde, engångs
• Plastförkläde, engångs, lång ärm
• Skyddsrockar, engångs
• Övriga plastförkläden, skyddsrockar
• Munskydd, typ IIR
• Munskydd, typ IIR, med visir
• Andningsskydd FFP3
• Visir
• Skyddsglasögon
• Engångstorkduk
• Handdesinfektion
• Ytdesinfektion

Att tänka på

Smittämnen fastnar lätt på händer, och kan spridas vidare när du tar någon i hand. Då viruset kan spridas genom droppar i luften när man pratar, skrattar och andas med öppen mun bör man hålla ett väl tilltaget avstånd när man träffar andra. Äldre och personer med underliggande sjukdomar är överrepresenterade bland de som blir allvarligt sjuka. Var extra varsam om du själv tillhör eller kommer i kontakt med dessa grupper. Personer över 70 år uppmanas begränsa sina fysiska kontakter med andra människor så långt det går, vilket tyvärr även inbegriper kyrkobesök.

Allmänna råd för att undvika smitta

• Tvätta händerna ofta
Hosta och nys i armvecket
• Undvik att röra ögon, näsa och mun
• Stanna hemma även vid lindriga symptom
• Använd handsprit

Tack för visad hänsyn, och för att du hjälper oss att vara rädda om varandra! 

Sidan senast uppdaterad 25 maj.