Paus tillsvidare

För närvarande är det uppehåll för alla gudstjänster, konserter och verksamheter. Våra kyrkor står som vanligt öppna för stillhet och enskild andakt 9.00-16.00, och personal finns regelbundet på plats. Vi ringer i kyrkklockorna söndagar kl. 11.00 som en maning till bön. Varje söndag kl. 11.00 sänds en videoandakt på vår Facebooksida och här, och i närradion kan andakter höras alla dagar kl. 7.30 och kl. 22.00 (fredagar enbart kl. 7.30). Håll även utkik på vårt Instagramkonto, där det bland annat bjuds på sångstunder och pyssel på onsdagarna.

Begravningar, dop och vigslar i mindre skala

Så kallade kyrkliga handlingar – begravningar, dop och vigslar – hålls i vanlig ordning, men med ett begränsat antal församlade, och fysisk distans krävs vid förrättningen. Dop och vigslar kan alltid senareläggas, men vi är måna om att kunna genomföra värdiga begravningar även under de förutsättningar som nu råder. Här har vi sammanställt vad som gäller kring en begravning i Coronatider…

Receptionen stängd

Receptionen i Brännkyrka församlingshem är stängd för besök som inte är inbokade i förväg. Har du ett ärende, kontakta oss istället på 08-447 11 00 eller brannkyrka.info@svenskakyrkan.se. Post och paket tas dock emot som vanligt, ring vaktmästeriet på 08-447 11 40 om ingen öppnar vid din leverans.

Samtal och stöd

Vi finns tillgängliga för samtal och stöd. Här hittar du kontaktuppgifter till församlingens personal…

Sopputdelning

Vi serverar take away-soppa till valfri kostnad utanför Vårfrukyrkan på onsdagar, från kl. 10.00 och så länge lagret räcker. Vårstart 27 januari! Läs mer och se meny…

Att tänka på

Smittämnen fastnar lätt på händer, och kan spridas vidare när du tar någon i hand. Då viruset kan spridas genom droppar i luften när man pratar, skrattar och andas med öppen mun bör man hålla ett väl tilltaget avstånd när man träffar andra. Äldre och personer med underliggande sjukdomar är överrepresenterade bland de som blir allvarligt sjuka. Var extra varsam om du själv tillhör eller kommer i kontakt med dessa grupper.

Allmänna råd för att undvika smitta

• Tvätta händerna ofta
Håll avstånd
• Undvik att röra ögon, näsa och mun
• Stanna hemma även vid lindriga symptom
• Använd handsprit

Tack för visad hänsyn, och för att du hjälper oss att vara rädda om varandra! 

Sidan senast uppdaterad 18 januari.