Försommarkonsert med klorofylliga tongångar i Vårfrukyrkan

Att förlora en närstående är en svår och genomgripande förändring i livet. Efter den första intensiva tiden efter dödsfall och begravning står man ofta kvar med känslor av saknad och tomhet. Det kan vara svårt att se hur livet ska gestalta sig framöver. Att då få sätta ord på och bearbeta sin sorg tillsammans med andra som befinner sig i en liknande situation har för många visat sig vara en viktig hjälp för att kunna komma vidare. Brännkyrka församling inbjuder därför till sorgegrupp för Dig som förlorat en make, maka, sambo, särbo eller partner. Deltagarantal max 8 personer.

Vi kommer att mötas vid fem tillfällen under sommaren och ha en uppföljande träff efteråt. Varje tillfälle har ett särskilt tema, illustrerat i olika texter, som handlar om sorgens olika delar. Vi som leder gruppen är Pia Palmin Svanlund, diakon, och Anne Magnusson, leg psykotearpeut och ideell medarbetare. Vi har båda vidareutbildning inom själavård och lång erfarenhet av samtal med människor i sorg. Se kontaktuppgifter nedan.

De första träffarna möts vi i Vårfrukyrkan i Fruängen, utomhus på församlingshemmets skyddade innergård. En av träffarna är förlagd till Pilgrimscentrum vid Tyresö kyrka, dit man som deltagare tar sig på egen hand. Där gör vi en gemensam vandring med stopp vid några av de Livets pärlor som finns utplacerade i den vackra parken. Vid alla träffar bjuds på fika.

Gruppen träffas 
Tillfälle 1: Onsdag 9 juni kl. 13.00–15.00, Vårfrukyrkan
Tillfälle 2: Onsdag 16 juni kl. 13.00–15.00, Vårfrukyrkan
Tillfälle 3: Tisdag 13  juli kl. 13.00–15.00, Vårfrukyrkan
Tillfälle 4: Tisdag 10 augusti 13.00–16.00, Pilgrimscentrum i Tyresö
Tillfälle 5: Tisdag 24 augusti kl. 13.00–15.00, Vårfrukyrkan

Tidpunkt för uppföljande träff kommer vi överens om tillsammans med gruppen.

Ingen avgift
Grupperna är avgiftsfria – verksamheten bekostas av medlemmar som betalar kyrkoavgift.

Anmälan
Anmälan senast 31 maj i formuläret nedan.

Det går inte längre att anmäla sig.

Kontaktpersoner

Pia Palmin Svanlund

Diakon

E-post: pia.palmin@svenskakyrkan.se

Telefon: 08-447 11 04

Anne Magnusson

Volontär

E-post: annemagnusson50@gmail.com

Telefon: 073-976 86 44