Påskliljor

Det sägs att den som firat påsk aldrig blir densamma igen. Det är något visst med att följa Jesus sista dagar i livet, att uppleva skärtorsdagens upprymda stämning förbytas i missmod och övergå i långfredagens förtvivlan, för att på påskdagen så sakteliga inse att livet trots allt vunnit. I påskens olika gudstjänster och samlingar blir den känslomässiga resan tydlig, och glädjen så mycket större när uppståndelsen firas. Var med från början!

Digitala andakter

Vi sänder digitala andakter kl. 11.00 på skärtorsdagen, långfredagen, påskdagen och annandag påsk. Du hittar andakterna här och på vår Facebook-sida. På långfredagen sänds även den avslutande passionsandakten på Facebook kl. 18.00.

Skuggteater

Vi ger påskens drama i form av så kallad skuggteater. Fyra akter publiceras under fyra dagar på vår Facebook-sida, med start på dymmelonsdagen och slut på påskafton. Håll utkik i flödet kl. 15.00 dessa dagar! Du kan även se den i sin helhet här. Vill du se julens skuggteater? Den hittar du här!

Påskaftonsradio

Vi sänder en hel timme i närradion på påskafton, Radio Sydväst 88,9 MHz, kl. 9.00 och igen kl. 14.00! Det bjuds på betraktelser över påsken, kända och kanske mindre kända psalmer, bön, och musik. Välkommen! Dessutom sänder vi som vanligt andakter varje dag kl. 7.30 och kl. 22.00 (fredagar enbart kl. 7.30). Läs mer om våra radiosändningar och se tablån…

Öppna kyrkor

Våra kyrkor är precis som vanligt öppna varje dag mellan kl. 9.00 och kl. 16.00, men på skärtorsdagen håller vi öppet ända fram till kl. 18.00. Dessutom är Brännkyrka kyrka öppen natten mellan påskafton och påskdagen, kl. 22.00-00.30. Välkommen till stillhet, ljuständning och enskild andakt.

Påskvandringar

Följ med på en enkel promenad i samtal och tystnad kring Brännkyrka kyrka med omgivningar i påsk. Välkommen kl. 11.00 och kl. 13.00 på skärtorsdagen, långfredagen, påskdagen och annandag påsk. Samlingsplats framför kyrkan mot parkeringen. Ingen föranmälan behövs. Ledare är präster, diakoner och pedagoger i församlingen.

Konst i kyrkorna

Från och med skärtorsdagen hänger ett tiotal verk med påskmotiv av tecknaren och grafikern Gustave Doré (1832-1883) i Vårfrukyrkan och Brännkyrka kyrka.

Kul för barn

En aktivitetsvandring med QR-koder dyker finns kring kyrkorna dagarna runt påsk. Start vid Brännkyrka församlingshems baksida respektive vid Vårfrukyrkans entré. Dessutom finns det påsar med påskpyssel för låg- och mellanstadiebarn att hämta i kyrkolokalerna, så länge lagret räcker. Först till kvarn!

Påskrunda för barn! Från och med skärtorsdagen kan man gå en slinga där man får följa påskberättelsen, fundera över vad…

Publicerat av Brännkyrka församling Onsdag 31 mars 2021

 

Påskretreat

Under påskdagarna anordnar vi en digital retreat tillsammans med Västermalms församling och Stockholms domkyrkoförsamling. Läs mer…

Mer om påsken

Läs mer om varför vi firar påsk här!