Passa på tillfället att droppa in för dop eller vigsel i Brännkyrka kyrka lördagen den 27 maj mellan 10.00 och 11.30! En vacker medeltida kyrka, präster, musiker och dopvärdar väntar på er. Kom uppklädda eller i vardagskläder, ensamma eller med släkt och vänner. Vi tar hand om allt, även fika efteråt.

Dop

Dopet är för alla åldrar, det är unikt och personligt. Strax före dopet har ni ett kort samtal med en präst där ni tillsammans går igenom dopgudstjänsten.

Dopklänning/kläder
Det går bra att döpa sig i vilka kläder som helst. Kom som du är! Vi har dopklänning eller dopdräkt som du gärna får låna.

Barn under 18 år
Om du kommer ensam med ditt barn, och ni är två vårdnadshavare, måste även den andre skriftligt intyga sitt godkännande att dopet sker. Detsamma gäller om du är under 18 år och vill bli döpt.

Vigsel

Den här dagen är till för er och er kärlek till varandra! Strax före vigseln har ni ett kort samtal med en präst där ni tillsammans går igenom vigselgudstjänsten.

Checklista inför bröllopet
– Minst en av er måste vara medlem i Svenska kyrkan
– Giltiga legitimationer
– Giltig hindersprövning (två papper, ett till er var)
– Ansök om hindersprövning hos Skatteverket. Kom ihåg att vara ute i god tid! När hindersprövningen är klar får ni ett intyg om hindersprövning och ett vigselintyg av Skatteverket. Dessa ska ni lämna till vigselförrättaren (prästen) vid samtalet innan.

Välkommen att höra av dig om du har frågor.

Kontaktperson

Tore Skytén

Präst

E-post: tore.skyten@svenskakyrkan.se

Telefon: 08-447 11 03