• Publicerad:
    2020-07-02
  • Tillträde:
    Enligt överenskommelse
  • Varaktighet:
    Tillsvidare

Brännkyrka församling är en dynamisk församling i södra Stockholm. Ett stenkast från Stockholmsmässan i Älvsjö ligger Brännkyrka kyrka med anor från 1100-talet och i 1950-talsförorten Fruängens centrum finns den moderna Vårfrukyrkan från 2005. Församlingen har cirka 35 anställda och många ideella medarbetare, ett levande gudstjänstliv och en bred verksamhet.

Vi står nu inför en kreativ process att forma framtidens kyrka i vår del av Stockholm. Hur är Svenska kyrkan på bästa sätt en god medvandrare i Brännkyrkabornas liv och en relevant aktör i lokalsamhället? Du som kyrkoherde förväntas ta på dig ledartröjan och är därmed en viktig pusselbit.

Vi vill att du som kyrkoherde i Brännkyrka är en naturlig ledare med hög social kompetens. Det är viktigt att du har en dokumenterad god erfarenhet av att leda organisation, att du har förmågan att ta ansvar och fatta beslut, men även att delegera. Vi värdesätter också en kommunikativ förmåga, ett engagerande och inspirerande sätt, och lägger stor vikt vid den personliga lämpligheten.

Välkommen med din ansökan, jämte löneanspråk, via e-post till: ansokan.brannkyrka@svenskakyrkan.se

Sista ansökningsdag är den 17 augusti.

Upplysningar lämnas av kyrkorådets ordförande Kekke Waltersson på kekke.waltersson@svenskakyrkan.se.


Kontaktperson

Kekke Waltersson (S)

Ordförande, kyrkorådet

E-post: kekke.waltersson@svenskakyrkan.se

Telefon: 076-764 18 16

« Tillbaka till lediga tjänster