FiSK – gruppen som vill att kyrkan ska vara Din trygga plats i alla lägen!

Familjen jag vill berätta om är en helt vanlig familj med mamma M och pappa P och tre barn på 14, 10 och en liten “sladdis” på 2 år. Dagis, skola och jobbet kräver sitt. Det saknas ofta stunder av lugn och ro. Vardagen är fylld till max och livet känns ofta rätt jobbigt. Det “knakar” emellanåt i fogarna mellan M och P och de önskar att de kunde få det lite lugnare.

En dag träffade M sin äldre granne i trapphuset. De började prata och grannen berättade att kyrkan kan vara en hjälp och ett stöd när livet är lite jobbigt. Och dessutom att det finns så många trevliga aktiviteter för barn i alla åldrar i kyrkan. För barn och ungdomar finns både regelbundna träffar med duktiga ledare där barnen tillsammans med ledarna gör allt från att diskutera något aktuellt ämne till att ha olika uteaktiviteter. Själv deltog hon både i träffar där man läser en bok och diskuterar den, gick på filmvisningar ibland och dessutom åt hon lunch en gång i veckan och träffade andra ensamstående. ”Det kyrkan gör är fantastiskt helt enkelt! Utan allt den bidrar med skulle livet vara rätt tråkigt”, sa hon. ”Och, jag glömde, då och då är det konserter i kyrkan – gratis!! Det ger en stund av lugn och alla vardagens tankar blåser bort för ett tag. Det behövs i vår stressiga värld. Jag kan barnvakta om ni vill gå någon gång! Säg bara till!”

Mamma M blev häpen över allt som kyrkan gör och bidrar med. Hon berättade för P och de beslutade att ta kontakt med församlingen för att få lite hjälp och stöd i sitt liv. Sedan berättade de för barnen att det fanns roliga och trevliga fritidsaktiviteter som de kunde delta i och efter lite funderande så ville de testa vad det var. Nu har det gått ett år och livet är lugnare, roligare och mer harmoniskt. Barnen har fler kompisar, är mer harmoniska och M och P är jätteglada och tacksamma för det stöd som kyrkan på olika sätt givit dem.

Bevara och utveckla kyrkan – nu och i framtiden – FiSK

Besök vår webbplats för mer information: www.frialiberalerisvenskakyrkan.se

Fotnot: Den lokala nomineringsgruppen har formulerat materialet ovan. Alla nomineringsgrupper har fått samma maxutrymme text till förfogande.

Hjärtefrågan

För den medlem som vill rösta i kyrkovalet kan det trots allt vara svårt att se de stora skillnaderna mellan nomineringsgrupperna. Ni vill alla att kyrkan ska vara en viktig arena och mötesplats. Så! Spelar det någon roll vilken grupp man röstar på? Vad är er absoluta hjärtefråga?

Vår prioritet är att församlingen ska ge mening, hjälp och glädje till Dej i alla lägen. Vår diakoni ger stöd i jobbiga situationer så Du orkar gå vidare. Ungdomsverksamheten, barngrupperna, konfirmationen, lägger en grund till trygghet och positivt tänkande. Musik och gudstjänster ger oss glädje, harmoni och lugn. Miljötänk är självklart. Vem Du än är – FiSK arbetar för att kyrkan finns för Dej.