Vi visar de populäraste barnfilmerna på lördagar, kl. 11.00 i Mariasalen, Vårfrukyrkan och kl. 15.00 i Salomosalen, Brännkyrka församlingshem. Roliga timmen är en klubb, men det kostar ingenting att bli medlem! Du får ett medlemskort vid entrén första gången du kommer, och det gäller på båda filmvisningsställena hela terminen. Alla filmer har svenskt tal och är barntillåtna i vuxens sällskap.

Under våren 2021 har Roliga timmen haft uppehåll på grund av situationen kring coronaviruset. Information om hösten 2021 kommer.

Program hösten 2020

Max 30 besökare
För att minimera risken för smittspridning har vi satt 30 som maxgräns för antal besökare. Vi möblerar glest (men ni som är i sällskap får givetvis sitta tillsammans). Vuxna får lämna och hämta barn utanför dörren – eller följa med in och titta på filmen. Inget mingel eller häng i foajén. Vi erbjuder ingen försäljning av läsk och godis denna termin. Läs mer om hur Brännkyrka församling coronaanpassar verksamheterna…

12 september
Fåret Shaun – Farmageddon
Fåret Shaun är tillbaka med ett nytt äventyr. Den här gången kraschlandar en utomjording på gården och fåret Shaun tar på sig uppgiften att se till att den kommer hem igen innan en ondskefull organisation kan fånga den. (1 h 28 min, barntillåten)

19 september
Frost 2
Varför föddes Elsa med magiska krafter? Svaret hotar hennes kungarike. Tillsammans med Anna, Kristoffer, Olof och Sven ger hon sig ut på en farlig men häpnadsväckande resa. (1 h 44 min, från 7 år)

26 september
LasseMajas detektivbyrå – Tågrånarens hemlighet
Klara vill bevisa att hennes pappa är oskyldigt dömd för ett tågrån, och hon kontaktar Lasse och Maja för att hitta den verklige rånaren. Samtidigt verkar ett nytt tågrån vara i görningen! (1 h 22 min, barntillåten)

3 oktober      
Förfärliga snömannen
När tonåringen Yi stöter på en ung yeti på taket av huset där hon bor i Shanghai, ger hon och hennes busiga vänner Jin och Peng honom namnet Everest och inleder en episk resa för att återförena den magiska varelsen med sin familj på jordens högsta punkt. (1 h 38 min, från 7 år)

10 oktober
Pelle Svanslös
Upplev historien om hur den snälla katten från landet råkar hamna i den stora, farliga staden i den här nyinspelningen av Gösta Knutssons älskade Uppsalaskildring! (1 h 7 min, barntillåten)

17 oktober
Playmobil-filmen
Marla tvingas att överge sitt gamla vanliga, trygga liv och rusa in i ett äventyr av episka mått, för att hitta sin lillebror Charlie, som har försvunnit in Playmobils oändligt ombytliga, coola och lite konstiga värld. (1 h 39 min, från 7 år)

24 oktober
Sune – Best Man
Morfar ska gifta sig, men det är samma helg som Sune och kärleken Sophies efterlängtade klassresa! Samtidigt har pappa Rudolf problem med morfars nya fru, och mamma Karin stöter på en gammal flamma. Allt är med andra ord sig likt i familjen Andersson. (1 h 28 min, barntillåten)

31 oktober
Höstlov, ingen filmvisning

7 november
Ella Bella Bingo
Påhittiga Ella Bella är i färd med att sätta upp en cirkus med sin bäste vän Henrik, när plötsligt den coole storstadskillen Johnny flyttar in i kvarteret. Frågan är om man kan vara tre kompisar istället för två? (1 h 20 min, barntillåten)

14 november
Framåt
Välkommen till en fantasivärld fylld med alver där vi möter två tonårsbröder som ger sig ut på ett extraordinärt äventyr – de vill undersöka om det fortfarande finns magi i världen! (1 h 42 min, från 7 år)

21 november
Jakten på snömonstret
Finns verkligen yetin på riktigt? Privatdetektiven Nelly och forskningsassistensen Simon får i uppdrag att bevisa att den mytomspunna snömannen faktiskt existerar, och beger sig till hjärtat av Himalaya, där ett vilt äventyr väntar. (1 h 20 min, från 7 år)

28 november
Drömbyggarna
Minna tycker att hennes nya bonussyster Jenny är en plåga och vill bli av med henne! En natt träffar Minna Drömbyggarna och upptäcker att hon kan ändra på Jenny genom att ändra hennes drömmar. (1 h 17 min, från 7 år)

5 december
Panda på villovägar
När storkarna råkar ut för ett missöde får en björn och hans excentriska vänner en pandaunge på halsen. Hur ska de få hem pandan till de riktiga föräldrarna? Ett strapatsrikt äventyr tar sin början… (1 h 20 min, från 7 år)

12 december
Terminsavslutning: Pettson och Findus – Juligheter
Två dagar före julafton blir Pettson och Findus insnöade på den lilla gården. Snart har de ätit upp all mat och inte kan de ta sig ut för att hugga ner en julgran. Men Pettson lovar att det ska bli den bästa julen någonsin! (1 h 19 min, barntillåten)

Film visas på lördagar

11.00 i Mariasalen, Vårfrukyrkan

15.00 i Salomosalen, Brännkyrka församlingshem

Kontaktperson

Ingemar Cederlund

Församlingspedagog

E-post: ingemar.cederlund@svenskakyrkan.se

Telefon: 08-447 11 23

Mobil: 073-965 66 59