• Publicerad:
    Efter överenskommelse
  • Varaktighet:
    Tillsvidare

Brännkyrka församling är en expansiv förortsförsamling i södra Stockholm. Vi har cirka 23 000 kyrkotillhöriga och här arbetar ett 35-tal personer. I församlingen finns två kyrkor med intilliggande församlingslokaler.

Vi söker dig som vill ha ett varierat arbete och som inte är rädd för att korsa gränser. Ena dagen är du ”på golvet” på Öppna förskolan, nästa i gudstjänstplanering inför en mässa med små och stora. I församlingen har vi tre diakontjänster, och det diakonala arbetet spänner över hela församlingen. En av våra diakoner flyttar och vi söker hennes ersättare. Du kommer dels att i vårt arbetslag 0–18 driva verksamhet tillsammans med andra yrkesgrupper med fokus barn, familjer och ungdomar, dels att bygga församlingsövergripande diakoni tillsammans med övriga diakoner.

Du är en möjliggörare som i en positiv anda arbetar för ditt diakonala uppdrag och för kyrkan i samtiden. Din uppgift blir både att utveckla traditionell verksamhet, och att bygga kyrka med nya grepp.

Vi vill att du är:

· Diakonvigd och medlem i Svenska kyrkan
· Öppen och prestigelös
· Ansvarsfull, drivande och strukturerad
· Kommunikativ med god samarbetsförmåga
· Trygg i dig själv

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Anställningen är heltid, tillträde efter överenskommelse. Vi tillämpar individuell lönesättning. Ange löneanspråk.

Frågor?

Kontakta Sissella Helgesson, enhetschef 0-18, sissella.helgesson@svenskakyrkan.se, 08-447 11 54

Skicka din ansökan till ansokan.brannkyrka@svenskakyrkan.se eller Brännkyrka församling, Box 64, 125 22 Älvsjö senast 15 oktober.

Sissella Helgesson

Enhetschef