volontar_header

Volontärer har en viktig roll i Brännkyrka församling! Därför har vi skapat vad vi kallar “Volontärbanken”.

Behovet av människor som vill göra något för andra är stort. Det kan vara en verksamhet som redan finns och behöver nya friska krafter men även en helt ny idé som fyller ett behov i Brännkyrka församling. Det man vill dela med sig av kan handla om yrkeskunnande eller annan kompetens som man vill ge lite av på sin fritid – och det kan handla om tid över för medmänniskor.

Under sommaren 2014 är vår volontärsamordnare inte på plats. Vill du anmäla intresse av ett volontäruppdrag, kontakta vår växel, 08-447 11 00, så lotsar vi dig vidare!

Vill du vara en del av Brännkyrka församlings volontärer? Se om du hittar ett uppdrag som passar dig här eller kom med egna förslag på vad du vill bidra med. För att bli volontär så tar du kontakt med vår volontärsamordnare för ett samtal om just dina förutsättningar och kunskaper. Du får även information om våra förväntningar på dig som volontär och vad du kan förvänta dig av oss i form av utbildning och stöd.

Oavsett om du har en färdig idé eller om du är tveksam över vad du skulle vilja göra, hoppas vi att du tar kontakt, så att vi kan fundera vidare tillsammans.

Lediga uppdrag:

Volontär i söndagsskola

Vill du vara med och starta söndagsskola i Brännkyrka församling? Tycker du att barns tro är viktig? Vill du att de ska få ta del av Bibelns berättelser?

Då kanske du är den vi söker!? Under vårterminen kommer volontärer starta söndagskola i Brännkyrka kyrka under gudstjänsttid. För att det ska fungera behöver vi vara fler som hjälper till.

Du behöver inte ha förkunskaper om söndagsskola  eller Bibeln men det är viktigt att du vill möta barnen på deras villkor! Om du kan sjunga, spela instrument eller är duktig på skapande så är det en merit. Vi kommer att använda ett pedagogiskt material som heter SKATTEN, med hjälp av det får ledaren tips och vägledning inför träffarna med barnen. Som volontär får du utbildning i hur SKATTEN används och stöd i din ledarroll.

Volontär på äldreboende

Vill du göra en insats för de äldsta i vår församling? Du behövs för att motverka ensamhet och tillsammans med andra sprida glädje!

Vi besöker 7 olika äldreboenden genom andakter och sociala besök och det behövs fler volontärer som kan följa med! Besöken sker på vardagar, dagtid enligt ett schema som vi gör upp tillsammans.

Ditt uppdrag ser lite olika ut beroende vilket boende som du besöker. Det varierar mellan att göra praktiska uppdrag som servera kaffe och duka till sociala besök där ni spelar spel, sjunger och pratar.

Kan du vara den volontär vi söker?