Fri entré • Aftonbön • Enkel servering • Kollekt

Torsdag 13 juni 19.00
Tendre amour – Dowland, Frescobaldi, Monteverdi
När 1500-tal blir till 1600-tal övergår renässansen i barock, och i årets första Musik i sommarkväll får vi ta del av den här kritiska perioden i musikhistorien. Medverkande: Tessan-Maria Lehmussaari, sopran, Sandra Marteleur, violin, Jenny Lierud, cello, Kristine West, flöjt, Erik Danielsson, teorb, Helena Holmlund, cembalo, Robin Spurrier, orgel

Fredag 21 juni 16.00
Midsommarkonsert: Jazz och folkliga koraler
Sångerskan Caroline Stegenius och pianisten Martin Edin förenar egna kompositioner med jazzstandards, visor ur folkmusiktradition och fri improvisation. Med en avväpnande uppriktighet och närvaro bjuder de på en intim musikalisk stund i den svenska sommarens stora högtid. Se hela programmet för midsommar…

Torsdag 27 juni 19.00
Concert Fantastique
Klarinettisten Magnus Holmander och pianisten David Huang tillhör Sveriges mest framstående och prisbelönta unga musiker. Genom projektet Rising Stars, som varje år utser Europas sex största talanger inom den klassiska musiken, inleder de i höst en turné till bland annat Budapest, Wien och Barcelona. Men först får vi höra dem i en sommarkonsert i Brännkyrka kyrka!

Torsdag 4 juli 19.00
Glädje, sorg och strid – tre danser på orgel
Organist Helena Holmlund ger ett handplockat program från orgelns rika ljudvärld. Konsertens titel är hämtad från den franske kompositören Jehan Alains (1911-1940) verk om tre satser som avslutar kvällen – Trois danses bjuder på rytmisk komplexitet, spännande harmonik, känslosamt, melodiskt innehåll, och ett slut som överraskar. Det blir även musik av svenska pionjären Elfrida Andrée (1841-1929) och inflytelserike tysken Max Reger (1873-1916).

Torsdag 11 juli 19.00
Erkundungen – Explorations
Vokalensemblen Company Life grundades 2015 i Ried am Innkreis, bara några mil från Mozarts hemstad Salzburg, i den klassiska musikens högborg, Österrike. Kören består av ett 15-tal kvalificerade sångare och leds av Bernhard Schneider. Nu gör de sin första utlandsturné, och bjuder på allt från medeltida toner av Hildegard von Bingen och sekelskiftesromantik av Hugo Wolf till verk av en av vår tids största kompositörer, Arvo Pärt.

Torsdag 18 juli 19.00
Apollo 11 50 år
Den 21 juli 1969 blev Neil Armstrong och Buzz Aldrin de första människorna att sätta sin fot på den himlakropp som i generationer varit så nära men ändå så långt borta. I Brännkyrka kyrka firas jubileet med musik på tema rymden – Nils Larsson, organist i Högalidskyrkan och flitigt anlitad solist med improvisation som specialitet, ger bland annat smakprov från Gustav Holsts klassiska svit Planeterna, musik av Bengt Hambraeus, och kanske lite John Williams!

Torsdag 25 juli 19.00
Flöjt och strängar
Patrik Ahlberg har turnerat som flöjtist i över 30 år, Janos Johansson studerar cello i Erfurt och Nicole Johansson, orgel och piano, har verkat som solist och kammarmusiker i Tyskland. Tillsammans ger de ett somrigt program med Händel, Vivaldi, Brahms, Rachmaninoff och mycket annat!

Torsdag 1 augusti 19.00
Kärlekens alla språk
Simon Petersson, tenor, och Robert Zelizi, piano, framför sånger och arior i kärlekens tecken av bland andra Mozart, Massenet och Tosti. Simon Petersson är verksam vid Kungliga Operan, och har haft roller i uppsättningar som Rigoletto, Trollflöjten och Figaros bröllop. Han har även spelat Robert i Kristina från Duvemåla vid Svenska teatern i Helsingfors. Robert Zelizi är organist i Brännkyrka församling, och konserterar regelbundet som solist och ackompanjatör.

Torsdag 8 augusti 19.00
Där du går, vol. 2
Anders Hagberg, flöjt, och Johannes Landgren, orgel och piano, bjuder på en blandning av egna låtar, visor och folkliga koraler. Båda är professorer i improvisation samt musikalisk gestaltning respektive orgel vid Göteborgs universitet, och har givit ut flera skivor. Duons musik kännetecknas av utforskande möten; mellan traditioner, genrer, improvisatoriska förhållningssätt och instrumentens klangliga kvaliteter som kombineras i oväntade melodiska kontexter.

Torsdag 15 augusti 19.00
Abraham and Isaac – Benjamin Britten
Benjamin Britten (1913-1976) är en av efterkrigstidens främsta klassiska kompositörer, och i duetten Abraham and Isaac tolkar han ett komplicerat bibliskt far- och sonförhållande. Verket utgör stommen när meriterade operasångarna Annika Hudak, alt, och Johan Christensson, tenor, ger en musikalisk helkväll tillsammans med pianisten Stefan Nymark.

Torsdag 22 augusti 19.00
Trinity Organ Jazz
Trinity Jazz består av Karl Olandersson, trumpet, Andreas Hellkvist, hammondorgel, och Ali Djeridi, trummor. Gruppen har sedan starten 2005 utvecklat och förfinat ett tidlöst sound som få kan motstå. Jazzstandards varvas med egna kompositioner, och allt kryddas med spektakulära solon av högsta kvalitet. Det här är jazz när den är som bäst!

Torsdag 29 augusti 19.00
Tillsammans lyfter vi taket!
Soulfriends är gänget från Afrolinjen vid Bromma folkhögskola – Musikinstitutet Betel som ger allt. Årets Musik i sommarkväll avslutas med en rungande konsert från bandmedlemmarna Serny Lilja, piano och sång, Mikaela Pååg, sång, Lukas Lindkvist, trummor, och Elias Dalenbring, bas. Vi får bland annat höra låtar av Lisa Nilsson och Georg Riedel, och en hel del härlig gospel och soul. Kom och sväng loss!

Kollekt
I samband med konserterna tar vi upp kollekt till församlingens diakonala arbete.