Fri entré • Aftonbön • Enkel servering • Kollekt

Torsdag 28 juni 19.00
Orgelfantasior! Fantasifulla fantasior från förr
Robin Spurrier spelar bland annat Francks Fantasia i A (FWV 35), Bachs Fantasia i c-moll (BWV 537) och Stanfords Fantasia i d-moll (Op. 57).

Torsdag 5 juli 19.00
Gounod 200 år och romantiken idag!
Hör operapärlor av Gounod samt ”Havets sånger” – en nykomponerad sångcykel med nordisk klang inspirerad av den klassiska musikens romantiker. Simon Petersson, tenor vid Kungliga Operan, sjunger till pianoackompanjemang av Robert Zelizi.

Torsdag 12 juli 19.00
Vivaldis De fyra årstiderna arrat för Kondens
Duon Kondens består av blockflöjtisten My Eklund och organisten Lisa Oscarsson. Genom att sammanföra dåtid och nutid förmedlar de tidlöshet och närvaro i den musik de framför. Ikväll får vi höra barockmästaren Vivaldis välkända musik i en ny tappning.

Torsdag 19 juli 19.00
Nyckelharpa i barockdräkt
Hör Johann Sebastian Bachs gambasonater i g-moll och d-dur, Marin Marais Les Folies D’Espagne och mycket annat med Jon Sjödin, nyckelharpa och cello, och Helena Holmlund, cembalo.

Torsdag 26 juli 19.00
Slaget vid Brännkyrka 500 år
Den 27 juli 1518 stred svenska upprorstrupper mot Kalmarunionens trupper ett stenkast från Brännkyrka kyrka, vilket uppmärksammas i kvällens konsert. Se och hör renässansgruppen Ensemble Pastime i tidstypisk klädsel: Harald Pettersson, lira, sälgflöjt, pipor och slagverk, Agneta Hellström, blockflöjter, pipor och skränpipa, och Torbjörn Söderquist, luta och cittern. Dessutom ger kyrkoherde Magnus Hellström en historisk tillbakablick. Även söndag 29 juli uppmärksammar vi slaget, när vi firar medeltidsmässa i Brännkyrka kyrka.

Torsdag 2 augusti 19.00
Där du går
Anders Hagberg, flöjt, och Johannes Landgren, orgel, bjuder på en blandning av egna låtar, visor, folkliga koraler, lite tolvton – och så en jojk och en indisk raga.

Torsdag 9 augusti 19.00
Retroglittrig jazz med Aurora Brännström Trio
Aurora Brännström – sång
Ludvig Lundgren – piano
Mårten Korkman – bas

Torsdag 16 augusti 19.00
Lågan brinner fortfarande – Ungersk konstmusik i det nya landet Sverige
Kinga Práda Sagvik – flöjt
Stefan Lindgren – piano
Stellan Sagvik – recitation och presentation

Torsdag 23 augusti 19.00
Trinity Organ Jazz
Karl Olandersson – trumpet
Andreas Hellkvist – hammondorgel
Ali Djeridi – trummor

Kollekt
I samband med konserterna tar vi upp kollekt till församlingens diakonala arbete.