Frukost med - Förlåt och bli fri med Barbro Holm Ivarsson i Vårfrukyrkan, Fruängen

Ät frukost och lyssna till samtal kring teman som rör andlighet, sökande och samhällsaktuella frågor, med inbjuden gäst och samtalsledare.

13 oktober: Missionär i Kina
Hedvig Lovisa Rinell föddes år 1867. Redan som skolflicka drömde hon om att resa ut som missionär. Hon kom till kejsardömet Kina 1894. I 55 år arbetade hon med utbildning av kinesiska barn, ungdomar och kvinnor. Möt hennes barnbarn Alice Rinell (själv uppvuxen i Kina på 30- och 40-talen), som berättar om ett unikt levnadsöde.

10 november: Den alltid kontroversielle Paulus
Såg han ner på kvinnor och ville hålla dem i bakgrunden? Vände han sig bara till icke-judar? Var det i själva verket så att det var Paulus som grundade kristendomen, som det ibland har hävdats? Bo Divander, präst i Svenska kyrkan, berättar om en förgrundsgestalt.

8 december: Förlåt och bli fri
Hur kan man förlåta – och varför? Du förlåter andra för din egen skull. Du som är kränkt och sårad blir befriad från bördan av att gå och tänka på det som har hänt och vara arg och ledsen. Barbro Holm Ivarsson, legitimerad psykolog, lär ut enkla, praktiska steg-för-steg-metoder för att förlåta.

11 maj 2019: Möt en sann medmänniska!
Irmgard Kaiser upplevde kriget som barn i Tyskland. Svåra minnen från den tiden satte djupa spår. Hon åkte på en resa till Siri Lanka och förfärades över förhållandena för de fattiga och utsatta där. Under cirka 30 år har hon samlat in pengar och förnödenheter till ett hem för ensamstående mammor, det första hon startade upp, och verksamheten har utvidgats efterhand. Varje år har hon varit där tre månader och arbetat på plats. Kom och möt en sann medmänniska!

Vårfrukyrkan, Sarasalen (port 7)

En lördag i månaden, 10.00 till ca 11.30.

Ingen avgift. Frukost 30:–.

Ann-Christine Janson

E-post: ann-christine.janson@svenskakyrkan.se