Friskvård för par i Vårfrukyrkan, Fruängen

PREP (Preparation Relationship Educational Program) är en förebyggande utbildning för par, som ges en gång per termin. Det är ingen terapi och kursen handlar inte främst om att lösa problem man redan har, utan tanken är att lära sig uttrycka sina förväntningar tydligare samt att kommunicera så att onödiga konflikter kan undvikas. Det är en kurs med korta introduktioner i storgrupp och sedan får paren tid att öva. Integriteten för respektive par är väl skyddad och ingen pratar om sin relation inför andra.

Exempel på teman under kursen:

· Förväntningar på förhållandet
· Konfliktmönster
· Modeller för problemhantering
· Förlåtelse, försoning
· Sensualitet, intimitet
· Värderingar
· Humor och glädje

Kursen pågår en helg, och startar på fredagen med middag och håller på till cirka 15.00 på söndagen. Paren bor hemma under kursen. Avgift: 600 kronor/par inklusive övningsbok, fredagsmiddag, fika och luncher. Vårens kurs hölls 16-18 mars, datum för höstens kurs kommer.

Församlingsmedlemmar prioriteras, i mån av plats är övriga välkomna.

Lennart Melander

Vik. familjerådgivare