Eftermiddagsbio-i-Vårfrukyrkan---Gran-Torino-med-Clint-Eastwood

Vi ser film med livsåskådningstema och inbjuder till samtal över en fika efteråt för den som vill.

Program hösten 2019

28 september: Boktjuven
Tyskland 1938. Föräldralösa Liesel är 12 år när hon lär sig läsa, och en helt ny värld öppnas. Vid ett bokbål räddar hon en bok från eldens lågor, och kort därefter kommer juden Max till fosterfamiljen för att gömma sig undan nazisterna. Världens främsta filmkompositör, John Williams, står för musiken, och Downton Abbey-regissören Brian Percival för det sceniska i den här storslagna berättelsen. 130 min.

9 november: Gran Torino
Den ensamme krigsveteranen Walt är en av få vita i sin Detroitförort. Grannfamiljen tillhör det ostasiatiska hmongfolket, och när ett kriminellt gäng tvingar sonen Thao att stjäla Walts bil, en Ford Gran Torino, uppstår en oväntad vänskap. Clint Eastwoods dramakomedi behandlar möten över kulturgränser och ett USA i förändring. 116 min.

7 december: Shoplifters
Tokyofamiljen Shibata lever fattigt och har satt i system att snatta för att överleva. En kall kväll tar de hem en liten flicka som stått ute och frusit, för att bjuda henne på en varm middag. Var hör hon hemma, och kan hon bli en del av denna speciella familj? Shoplifters vann Guldpalmen i Cannes 2018, och har hyllats stort internationellt för sin känslosamma och varma humanism. 121 min.

Film för de små varje lördag
Barnfilmklubben Roliga timmen visar de yngstas favoriter på lördagar, kl. 11.00 i Mariasalen, Vårfrukyrkan och kl. 15.00 i Salomosalen, Brännkyrka församlingshem.

Vårfrukyrkan, Mariasalen
Lördagar 14.30–ca 18.00