Ta hand om mamma - Iran 2017 - film i Vårfrukyrkan Fruängen

Kom till församlingens biokvällar för vuxna! Vi visar film med livsåskådningstema och inbjuder till samtal efteråt för den som vill. Vår filmanläggning har både vit duk och komplett ljudsystem, vilket ger en förstklassig bioupplevelse.

Filmer hösten 2017

18 september: Sameblod

Elle Marja går på 1930-talet på samisk internatskola med sin lillasyster. Samtidigt drömmer hon om ett annat liv, långt borta från bybornas blickar, hårda ord och förakt, skolans regler och kolttvång. 1 tim 57 min. Sverige 2016.

16 oktober: Ta hand om mamma

Niloofar är en kvinna i 30-årsåldern som driver ett skrädderi samtidigt som hon tar hand om sin gamla mamma. När mamman av hälsoskäl måste lämna staden tar Niloofars bröder för givet att det är hon som ska lämna allt och följa med mamman till landet. Men hon bestämmer sig för att sätta sitt eget liv först. 1 tim 28 min. Iran 2017.

27 november: Fiendeland

Längs västfronten inträffade under julaftonen 1914 en mängd spontana och förbjudna fredshandlingar. Dessa ögonblick av mänsklighet mitt under det brinnande kriget, ligger till grund för Christian Carions Oscarnominerade storfilm. 1 tim 56 min. Frankrike 2005.

Mariasalen, Vårfrukyrkan

Måndagar, 18.00 – ca 21.00.

Ingen avgift eller föranmälan, det är bara att komma!

Ann-Christine Janson

E-post: ann-christine.janson@svenskakyrkan.se