Bach 333 år i Brännkyrka

I år fyller Johann Sebastian Bach 333 år, och det firar vi under 3 + 3 + 3 tillfällen i vår! I sex gudstjänster framförs olika delar ur Bachs H-mollmässa, och i tre konserter ges prov på flera av kompositörens största mästerverk. Välkommen till ett annorlunda jubileum i Brännkyrka kyrka! Dessutom blir det fem lunchkonserter i Vårfrukyrkan.

Söndag 21 januari 11.00
H-mollmässan i mässan
Christe eleison. Laudamus te. Domine Deus. Et in unum Dominum. Benedictus. Mia Lundell, alt, Johan Christensson, tenor, Mattias Nilsson, bas, barockensemble.

Söndag 4 februari 11.00
H-mollmässan i mässan
Qui sedes ad dextram Patris. Quoniam tu solus sanctus. Et in Spiritum sanctum Dominum. Agnus Dei. Alt, Bas, barockensemble.

Söndag 18 februari 11.00
H-mollmässan i mässan
Kyrie eleison (3). Gratias agimus tibi. Cum Sancto Spiritu. Patrem omnipotentem. Brännkyrka motettkör, barockensemble.

Söndag 11 mars 11.00
H-mollmässan i mässan
Kyrie eleison (1). Qui tollis peccata mundi. Et incarnatus est. Crucifixus. Brännkyrka motettkör, barockensemble

Onsdag 21 mars 18.00
Födelsedagskalas på 333-årsdagen!
Brandenburgkonsert nr 5. Semmy Stahlhammer och Juliana Shapiro, violin, Louise Agnani, cello, Olle Torssander, flöjt, Helena Holmlund, cembalo, Robert Zelizi, orgel.

Söndag 25 mars 18.00
”G-dur och e-moll”
Orgelkonsert i parallelltonarter med Helena Holmlund! Bl. a. Triosonat i e-moll, duetter ur Clavier-Übung III

Påskdagen 1 april 11.00
H-mollmässan i mässan
Crucifixus. Et resurrexit. Cum Sancto Spiritu. Patrem omnipotentem. Dona nobis pacem. Brännkyrka motettkör, barockensemble.

Söndag 15 april 11.00
H-mollmässan i mässan
Gloria in excelsis. Credo in unum Deum. Confiteor. Sanctus. Brännkyrka motettkör, barockensemble.

Söndag 6 maj 18.00
Mässa i h-moll
Brännkyrka motettkör, Saga Ehrling Nordwall, sopran, Mia Lundell, alt, Johan Christensson, tenor, Mattias Nilsson, bas, barockorkester, Robert Zelizi, musikalisk ledning

Lunchkonserter i Vårfrukyrkan

Utöver serien i Brännkyrka kyrka uppmärksammas Bach även vid fem lunchkonserter i Vårfrukyrkan. Efter konserterna serveras soppa för 30 kr.

Onsdag 21 februari 12.00
D-moll och D-dur
Toccata, preludium och fugor med Robert Zelizi, orgel

Onsdag 7 mars 12.00
Mandolin och cembalo
Lars Forslund och Tommy Lindborg på tidstypiska instrument

Onsdag 21 mars 12.00
Födelsedagskonsert
Nils-Erik Sparf, violin, och David Härenstam, gitarr, spelar några av Bachs främsta sonater på hans 333-årsdag

Onsdag 4 april 12.00
Orgelkonsert
Helena Holmlund ger bland annat Preludium och fuga i C-dur

Onsdag 18 april 12.00
Goldbergvariationerna
Pianisten Anna Christensson spelar delar ur Goldbergvariationerna

Men varför firar vi Bach 333 år?

Läs om vad 333 kan betyda i Bachs värld, talmystik och ohörbar musik i den här artiken från Brännkyrkabladet.

Brännkyrka kyrka
Fri entré vid alla tillfällen

Robert Zelizi

E-post: robert.zelizi@svenskakyrkan.se